• Evaluación de la vida útil de los aceites de sacha inchi (Plukenetia huayllabambana y Plukenetia volubilis) microencapsulados 

      Alarcón Rivera, Rafael; Pérez Camino, María del Carmen; Chasquibol Silva, Nancy Ascención (Sociedad Química del Perú, 2019)
      Acceso abierto
      Los aceites de sacha inchi de los ecotipos Plukenetia huayllabambana y Plukenetia volubilis se microencapsularon para protegerlos de factores ambientales como el oxígeno, la luz, humedad y de las condiciones de los procesos ...
    • Markers of quality and genuineness of commercial extra virgin sacha inchi oils 

      Chasquibol Silva, Nancy Ascención; Gómez Coca, Raquel Beatriz; Yácono Llanos, Juan Carlos; Guinda Marín, Ángeles; Moreda, W.; Del Águila, Chellah; Pérez Camino, María del Carmen (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, 2016)
      Acceso abierto
      This work tackles the study of the quality and authenticity of oils labeled and commercialized as extra virgin sacha inchi oil. Major and minor components as triglycerides, fatty acid methyl esters, tocopherols, sterols ...
    • Physicochemical characterization and oxidative stability of microencapsulated edible sacha inchi seed oil by spray drying 

      Landoni, L.; Alarcón Rivera, Rafael; Vilca Calderón, Laida; Chasquibol Silva, Nancy Ascención; Pérez Camino, María Carmen; Gallardo, Gabriela (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, 2020)
      Acceso abierto
      The aim of this work was to obtain sacha inchi oil (SIO) microcapsules from two different spe-cies, Plukenetia volubilis L. (SIVO) and Plukenetia huayllabambana L. (SIHO), using different biopolymers as wall materials and ...