Listar por tema "Food industry and trade"
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Análisis y optimización de procedimientos en el área de Contrataciones con el Estado de la empresa Laive S.A. para la mejora de la productividad
(Universidad de Lima, 2020)Acceso abiertoThe present paper’s objective is to analyze and optimize the procedures in the area of “Contrataciones con el Estado” in LAIVE S.A., which specializes on the production and commercialization of dairy products, meats, and ... -
Analysis of the implementation of the SMED methodology to reduce machine setup times and die change in the food industry: a literature review
(Universidad de Lima, 2023)Acceso abiertoThis research seeks to spread the use of the Single minute exchange of die (SMED) tool. According to the literature reviewed, there are few investigations where this tool is applied in companies in the food sector. The ... -
Application of Lean-Total Productive Maintenance tools to reduce setup times and machine stoppages on the molding line of an SME in the food industry
(Universidad de Lima, 2022)Acceso abiertoThe demand for the food industry has maintained sustained growth in recent years. In Peru, as a consequence of the high competitiveness in the food sector, it has reflected a considerable contribution to the manufacturing ... -
Diagnóstico y propuesta de mejora en la planta justo a tiempo
(Universidad de Lima, 2021)Acceso abiertoEl objetivo de esta investigación fue realizar un diagnóstico para detectar los problemas más importantes de la empresa “Justo A Tiempo” con respecto a su área comercial, área financiera, área de operaciones y área de ... -
Estudio de prefactibilidad de la instalación de una planta procesadora de bombones de aguaymanto (Physalis peruviana) refrigerado
(Universidad de Lima, 2022)Acceso abiertoSe presenta un estudio de prefactibilidad que tiene como objetivo demostrar la viabilidad comercial técnica económica y social de la instalación de una planta procesadora de bombones de aguaymanto refrigerado en Lima ... -
Estudio de prefactibilidad para la instalación de una planta procesadora de néctar de arazá (Eugenia stipitata Mc Vaugh)
(Universidad de Lima, 2020)This preliminary study has for aim evaluate the viability of the implementation of a producing factory of néctar of arazá. Through this study will figure out in all of diverse chapters if the project is feasible from de ... -
Estudio de prefactibilidad para la instalación de una planta productora de barras energéticas a base de harina de lúcuma (Pouteria lucuma) y spirulina (Arthrospira platensis)
(Universidad de Lima, 2020)This study aims to determine the economic, social, technological and environmental feasibility studies for the installation of a production of energy-based meal bars lucuma and microalgae Spirulina plant, using knowledge ... -
Estudio para la adecuación del manual de Buenas Prácticas de Manufactura (BPM) en la empresa Industrial Peruana Holandesa S.A.C.
(Universidad de Lima, 2021)Acceso abiertoThe main objective of the following professional project is the adequation of the Good Manufacturing Practices (G.M.P.) in the company Industrial Peruana Holandesa S.A.C. for its line of products ‘Alfajores Tinkay’ in their ... -
El impacto de la gestión de la cadena de suministro en la industria cárnica: una revisión sistemática de la literatura
(Latin American and Caribbean Consortium of Engineering Institutions, 2022)Acceso abiertoLa industria alimentaria en general ha estado sufriendo diversos cambios en su estructura durante los últimos años a una velocidad no antes vista. Por ello, las empresas pertenecientes al sector se enfrentan a diversas ... -
Semantic Segmentation Using Convolutional Neural Networks for Volume Estimation of Native Potatoes at High Speed
(Springer, 2021)Acceso restringidoPeru is one of the main producers of a wide variety of native potatoes in the world. Nevertheless, to achieve a competitive export of derived products is necessary to implement automation tasks in the production process. ...