Listar por tema "Residuos"
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Consumption behavior and residential food waste during the COVID-19 pandemic outbreak in Brazil
(MDPI, 2021)Acceso abiertoThe objective of this research was to look into the self-reported food consumption and wastage behavior in Brazil during the COVID-19 pandemic outbreak and the motivations to prevent this waste. The data were collected ... -
Efecto de los stakeholders en el comportamiento de separación de residuos sólidos en el hogar
(Universidad de Lima, Instituto de Investigación Científica, 2019)Acceso abiertoSegún cifras del Ministerio de Ambiente (Minam), el país apenas recicla el 4 % de los siete millones de toneladas de residuos que produce cada año. La gestión de los residuos sólidos en el Perú, y en particular en Lima, ... -
Factores que afectan el comportamiento de separación de residuos sólidos en el hogar
(Universidad de Lima, 2022)Acceso abiertoSe investigó a través de diversas fuentes sobre la conducta de los individuos residentes del distrito de Santiago de Surco de Lima Metropolitana y sus principales razones de comportamiento frente a la separación de residuos ... -
Nanoparticles and interfaces with toxic elements in fluvial suspended sediment
(Elsevier, 2021)Acceso restringidoStudies examining nanoparticles (NPs) and hazardous elements (HEs) contained in suspended sediments (SSs) are vital for watershed administration and ecological impact evaluation. The biochemical consequence of titanium-n ... -
Rutinas alimenticias en el hogar y el desperdicio de alimentos
(Universidad de Lima, 2020)Acceso abiertoReducing food waste in the world is one of the greatest challenges towards a sustainable world. One third of the food produced around the globe is being thrown away. A household plays an important stage of food collection, ...