Mostrar el registro sencillo del ítem
Design of Functional Powdered Beverages Containing Co-Microcapsules of Sacha Inchi P. huayllabambana Oil and Antioxidant Extracts of Camu Camu and Mango Skins
dc.contributor.author | Chasquibol Silva, Nancy Ascención | |
dc.contributor.author | Alarcón Rivera, Rafael | |
dc.contributor.author | Gonzáles García, Billy Francisco | |
dc.contributor.author | Sotelo Contreras, Axel | |
dc.contributor.author | Landoni, Lourdes | |
dc.contributor.author | Gallardo, Gabriela | |
dc.contributor.author | García, Belén | |
dc.contributor.author | Pérez-Camino, M. Carmen | |
dc.contributor.other | Chasquibol Silva, Nancy Ascención | |
dc.contributor.other | Alarcón Rivera, Rafael | |
dc.contributor.other | Gonzáles García, Billy Francisco | |
dc.contributor.other | Sotelo Contreras, Axel | |
dc.date.accessioned | 2023-02-21T16:28:30Z | |
dc.date.available | 2023-02-21T16:28:30Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Chasquibol Silva, N. A., Alarcón Rivera, R., Gonzáles García, B. F., Sotelo, A., Landoni, L., Gallardo, G., García, B. & Pérez-Camino, M. C. (2022). Design of Functional Powdered Beverages Containing Co-Microcapsules of Sacha Inchi P. huayllabambana Oil and Antioxidant Extracts of Camu Camu and Mango Skins. Antioxidants, 11(8), 1420. https://doi.org/10.3390/antiox11081420 | es_PE |
dc.identifier.issn | 2076-3921 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12724/17681 | |
dc.description.abstract | Sacha inchi Plukenetia huayllabambana oil (SIPHO) was co-microencapsulated, by spray drying using gum arabic as a coating material, with antioxidant extracts of camu camu (Myrciaria dubia (HBK) McVaugh) (CCSE) and mango (Mangifera indica) (MSE) skins obtained by ultrasound–microwave-assisted extraction (UMAE). The physicochemical characteristics of the microcapsules, such as, particle size, morphology, and moisture, as well as the encapsulation efficiency, the fatty acid composition, and oxidative stability, were determined in order to select the best formulation for the design of functional powdered beverages. The formulation with the highest amounts of ¿3 acids and polyphenols was used to prepare a functional powdered beverage that contained ¿3 (52.74%), antioxidant activity (324.80 mg AAE/100 g powder), and acceptable sensory attributes. | en_EN |
dc.format | application/html | |
dc.language.iso | eng | |
dc.publisher | Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI) | |
dc.relation.ispartof | urn:issn: 2076-3921 | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/ | * |
dc.source | Repositorio Institucional Ulima | |
dc.source | Universidad de Lima | |
dc.subject | Pendiente | es_PE |
dc.subject.classification | Pendiente | es_PE |
dc.title | Design of Functional Powdered Beverages Containing Co-Microcapsules of Sacha Inchi P. huayllabambana Oil and Antioxidant Extracts of Camu Camu and Mango Skins | en_EN |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type.other | Artículo en Scopus | |
dc.identifier.journal | Antioxidants | |
dc.publisher.country | CH | |
dc.subject.ocde | https://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.01 | |
dc.identifier.doi | https://doi.org/10.3390/antiox11081420 | |
ulima.cat | OI | |
ulima.autor.afiliacion | Chasquibol Silva, Nancy Ascención (Grupo de Investigación en Alimentos Funcionales, Carrera de Ingeniería Industrial, Instituto de Investigación Científica, Universidad de Lima) | |
ulima.autor.afiliacion | Alarcón Rivera, Rafael (Grupo de Investigación en Alimentos Funcionales, Carrera de Ingeniería Industrial, Instituto de Investigación Científica, Universidad de Lima) | |
ulima.autor.afiliacion | Gonzáles García, Billy Francisco (Grupo de Investigación en Alimentos Funcionales, Carrera de Ingeniería Industrial, Instituto de Investigación Científica, Universidad de Lima) | |
ulima.autor.afiliacion | Sotelo Contreras, Axel (Grupo de Investigación en Alimentos Funcionales, Carrera de Ingeniería Industrial, Instituto de Investigación Científica, Universidad de Lima) | |
ulima.autor.carrera | Chasquibol Silva, Nancy Ascención (Ingeniería Industrial) | |
ulima.autor.carrera | Alarcón Rivera, Rafael (No figura en la lista del año 2022-1) | |
ulima.autor.carrera | Gonzáles García, Billy Francisco (No figura en la lista del año 2022-1) | |
ulima.autor.carrera | Sotelo Contreras, Axel (No figura en la lista del año 2022-1) | |
dc.identifier.isni | 0000000121541816 | |
dc.identifier.scopusid | 2-s2.0-85137350648 |
Ficheros en el ítem
Ficheros | Tamaño | Formato | Ver |
---|---|---|---|
No hay ficheros asociados a este ítem. |
Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)
-
Ingeniería Industrial [123]
-
Investigadores externos [108]
-
Personal administrativo [11]