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dc.contributor.advisorNoriega Araníbar, María Teresa
dc.contributor.authorHinostroza Gayoso, Iriana Jhazmin
dc.contributor.authorQuiñones Alayo, Lydia Angelly
dc.date.accessioned2024-03-26T13:51:09Z
dc.date.available2024-03-26T13:51:09Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationHinostroza Gayoso, I. J., & Quiñones Alayo, L. A. (2023). Proposal for improving the warehouse management of a ruber packing producer company applying the 5 "S" [Tesis para optar el Título Profesional de Ingeniero Industrial, Universidad de Lima]. Repositorio Institucional de la Universidad de Lima. https://hdl.handle.net/20.500.12724/20115es_PE
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12724/20115
dc.description.abstractThe objective of the research is to allocate the time saved, thanks to the improvement, to the production activity by increasing the efficiency that allows the greatest number of tasks to be carried out without altering the quality of the product. The main causes found thanks to the study carried out were the non-existence of a labeling system, lack of space, incorrect information system and storage equipment in poor condition. This in order to carry out an analysis and a subsequent proposal for each stage: Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu and Shitsuke. The new layout of each warehouse, Raw Material and Finished Product was proposed. The results indicate that the time allocated to carry out warehouse activities is 396.22 hours per month and, after the analysis, the new time that will be obtained is 209.35 hours, managing to reduce the total time by 186.88 hours; that is, 47.16%. Thus, the number of additional rubber gaskets that will be produced will be approximately 86,328.en_EN
dc.description.abstractLa investigación tiene como objetivo destinar el tiempo ahorrado, gracias a la mejora, a la actividad de producción mediante el incremento de la eficiencia que permite realizar el mayor número de tareas sin alterar la calidad del producto. Las principales causas encontradas gracias al estudio realizado fueron la inexistencia de un sistema de etiquetado, falta de espacio, incorrecto sistema de información y equipos de almacenamiento en mal estado. Esto con la finalidad de realizar un análisis y una posterior propuesta para cada etapa: Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu y Shitsuke. Se propuso la nueva disposición de cada almacén, Materia Prima y Producto Terminado. Los resultados indican que el tiempo destinado a realizar actividades del almacén es de 396.22 horas mensuales y, luego del análisis, el nuevo tiempo que se obtendrá es de 209.35 horas, logrando disminuir el tiempo total en 186.88 horas; es decir, 47.16%. De este modo, la cantidad de empaquetaduras de caucho adicionales que se lograrán producir serán, aproximadamente, 86,328.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.publisherUniversidad de Limaes_PE
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.sourceRepositorio Institucional - Ulimaes_PE
dc.sourceUniversidad de Limaes_PE
dc.titleProposal for improving the warehouse management of a ruber packing producer company applying the 5 "S"es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis
thesis.degree.disciplineIngeniería Industriales_PE
thesis.degree.grantorUniversidad de Lima. Facultad de Ingenieríaes_PE
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.nameIngeniero Industriales_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.04
renati.author.dni72433436
renati.author.dni70281114
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0001-6824-1415
renati.advisor.dni10322614
renati.jurorSantos Figueroa, Luis Enrique
renati.jurorBonilla Pastor, Elsie Violeta
renati.jurorNoriega Araníbar, María Teresa
renati.levelhttp://purl.org/pe-repo/renati/level#tituloProfesional
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesis
renati.discipline722026
ulima.catOI


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