Browsing Ingeniería Industrial by autor Ulima "Chasquibol-Silva, Nancy"
Now showing items 1-9 of 9
-
Characterization of Glyceridic and Unsaponifiable Compounds of Sacha Inchi (Plukenetia huayllabambana L.) Oils
Chasquibol-Silva, Nancy; Del-Aguila, Chellah; Yacono-Llanos, Juan-Carlos; Guinda-Marín, Ángeles; Moreda-Martino, Wenceslao; Gómez-Coca, Raquel; Pérez-Camino, María-del-Carmen (American Chemical SocietyEstados Unidos, 2014)Acceso abiertoThis work deals with the characterization of the main glyceridic and unsaponifiable components of oils obtained from Sacha inchi (Plukenetia huayllabambana L.) seed ecotypes collected during two harvests in the Department ... -
Composición fitoquímica del aceite de las semillas del fruto del "Aguaymanto", Physalis peruviana L.
Chasquibol-Silva, Nancy; Yacono-Llanos, Juan-Carlos (Sociedad Química del PerúPerú, 2015)Acceso abiertoSe estudió el contenido de ácidos grasos y antioxidantes en el aceite de las semillas del fruto del “aguaymanto”. La extracción del aceite crudo se realizó por el método de prensado por expeller con un rendimiento del ... -
Estabilidad oxidativa de los aceites de sacha inchi (Plukenetia huayllabambana y Plukenetia volubilis) y su importancia en la industria alimentaria
Chasquibol-Silva, Nancy; Iparraguirre, Karen; Huamán, José; Alarcón-Rivera, Rafael (Universidad de LimaPE, 2020)Acceso abiertoEl objetivo de este trabajo es determinar la estabilidad oxidativa de los aceites de sacha inchi (Plukenetia huayllabambana y Plukenetia volubilis) sin microencapsular y microencapsulados con diferentes materiales de ... -
Evaluación de la vida útil de los aceites de sacha inchi (Plukenetia huayllabambana y Plukenetia volubilis) microencapsulados
Alarcón-Rivera, Rafael; Pérez-Camino, María del Carmen; Chasquibol-Silva, Nancy (Sociedad Química del PerúPE, 2019)Acceso abiertoLos aceites de sacha inchi de los ecotipos Plukenetia huayllabambana y Plukenetia volubilis se microencapsularon para protegerlos de factores ambientales como el oxígeno, la luz, humedad y de las condiciones de los procesos ... -
Glyceridic and Unsaponifiable Components of Microencapsulated Sacha Inchi (Plukenetia huayllabambana L. And Plukenetia volubilis L.) Edible Oils
Chasquibol-Silva, Nancy; Gallardo, Gabriela; Gómez-Coca, Raquel; Trujillo, Diego; Moreda, W.; Pérez-Camino, María-Carmen (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI)Suiza, 2019)Acceso abiertoSacha inchi (Plukenetia huayllabambana L. and Plukenetia volubilis L.) edible oils were microencapsulated and the lipid fraction of the microparticles was characterized. Hi-cap®, Capsule®, Arabic gum, and the binary ... -
Markers of quality and genuineness of commercial extra virgin sacha inchi oils
Chasquibol-Silva, Nancy; Gómez-Coca, Raquel B.; Yacono-Llanos, Juan-Carlos; Guinda, Ángeles; Moreda, W.; Del-Aguila, Chellah; Pérez-Camino, María-del-Carmen (Consejo Superior de Investigaciones CientíficasEspaña, 2016)Acceso abiertoThis work tackles the study of the quality and authenticity of oils labeled and commercialized as extra virgin sacha inchi oil. Major and minor components as triglycerides, fatty acid methyl esters, tocopherols, sterols ... -
Microencapsulation of Sacha Inchi (Plukenetia huayllabambana) Oil by Spray Drying with Camu Camu (Myrciaria dubia (H.B.K.) Mc Vaugh) and Mango (Mangifera indica) Skins
Alarcón-Rivera, Rafael; Gonzales, Billy; Sotelo, Axel; Gallardo, Gabriela; Pérez-Camino, María del Carmen; Chasquibol-Silva, Nancy (MDPICH, 2020)Acceso abiertoSacha inchi (Plukenetia huayllabambana) oil was microencapsulated by spray drying with gum arabic and with extracts of camu camu (Myrciaria dubia (HBK) Mc Vaugh) and mango (Mangifera indica) skins, obtained by assisted ... -
Physicochemical characterization and oxidative stability of microencapsulated edible sacha inchi seed oil by spray drying
Landoni, L.; Alarcón-Rivera, Rafael; Vilca, Laida; Chasquibol-Silva, Nancy; Pérez-Camino, María Carmen; Gallardo, Gabriela (Consejo Superior de Investigaciones CientíficasES, 2020)Acceso abiertoThe aim of this work was to obtain sacha inchi oil (SIO) microcapsules from two different spe-cies, Plukenetia volubilis L. (SIVO) and Plukenetia huayllabambana L. (SIHO), using different biopolymers as wall materials and ... -
A Study on the Biodiversity of Pigmented Andean Potatoes: Nutritional Profile and Phenolic Composition
Bellumori, Maria; Chasquibol-Silva, Nancy; Vilca, Laida; Andrenelli, Luisa; Cecchi, Lorenzo; Innocenti, Marzia; Balli, Diletta; Mulinacci, Nadia (Multidisciplinary Digital Publishing InstituteCH, 2020)Acceso abiertoThe characterization of six varieties of native Andean potatoes with a wide biodiversity in tuber shape, flesh, and skin color was performed, through the determination of their proximate composition, mineral content, and ...