• Obtención y caracterización fisicoquímica de aceites genuinos de sacha inchi (Plukenetia huayllabambana) 

      Chasquibol Silva, Nancy Ascención; Guinda Marín, Ángeles; Moreda Martino, Wenceslao; Pérez Camino, María del Carmen; Yácono Llanos, Juan Carlos (Universidad de Lima, 2013)
      Acceso abierto
      Perú es el principal productor de sacha inchi en el mundo; se produce en los departamentos de San Martín, Huánuco, Junín, Cusco, Pasco, Ucayali, Loreto y Amazonas. Uno de los productos que se obtienen del sachi inchi es ...
    • Physicochemical characterization and oxidative stability of microencapsulated edible sacha inchi seed oil by spray drying 

      Landoni, L.; Alarcón Rivera, Rafael; Vilca Calderón, Laida; Chasquibol Silva, Nancy Ascención; Pérez Camino, María Carmen; Gallardo, Gabriela (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, 2020)
      Acceso abierto
      The aim of this work was to obtain sacha inchi oil (SIO) microcapsules from two different spe-cies, Plukenetia volubilis L. (SIVO) and Plukenetia huayllabambana L. (SIHO), using different biopolymers as wall materials and ...
    • Semantic Segmentation Using Convolutional Neural Networks for Volume Estimation of Native Potatoes at High Speed 

      Chasquibol Silva, Nancy Ascención; Gonzales Garcia, Billy Francisco; Alarcón Rivera, Rafael; Sotelo Contreras, Axel; Gallardo, Gabriela; García, Belén; Pérez-Camino, María del Carmen (MDPI, 2023)
      Acceso abierto
      Sacha inchi (Plukenetia huayllabambana) oil was co-microencapsulated with natural antioxidant extracts (NAE), such as camu-camu (Myrciaria dubia (HBK) Mc Vaugh) fruit, Añil variety Andean potato (Solanum tuberosum andigenum, ...
    • Sin título 

      Chasquibol Silva, Nancy Ascención; Gonzales Garcia, Billy Francisco; Alarcón Rivera, Rafael; Sotelo Contreras, Axel; Márquez-López, José Carlos; Rodríguez-Martin, Noelia M.; Millán-Linares, María del Carmen; Millán, Francisco; Pedroche, Justo (MDPI, 2023)
      Acceso abierto
      In this research, scallops (Argopecten purpuratus) visceral meal (SVM) and defatted meal (SVMD) were analysed for their proximal composition, protein solubility, and amino acid profile. Hydrolysed proteins isolated from ...