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dc.contributor.advisorChirinos Cuadros, Carlos Ricardo
dc.contributor.authorGranda Toro, Renzo
dc.contributor.authorPichling Gutierrez, Giuseppe Paolo
dc.contributor.authorTobalina del Castillo, Giuliana
dc.date.accessioned2021-03-18T01:20:17Z
dc.date.available2021-03-18T01:20:17Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.citationGranda Toro, R., Pichling Gutierrez, G. P. y Tobalina del Castillo, G. (2021). Estudio del sector industrial de palta hass para consumo nacional [Trabajo de Investigación para optar el grado de Bachiller en Ingeniería Industrial, Universidad de Lima]. Repositorio institucional de la Universidad de Lima. https://hdl.handle.net/20.500.12724/12737es_PE
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12724/12737
dc.description.abstractCurrently, avocado’s consumption in has been growing, which generates a greater production at the national level (MINAGRI, 2019). Many types of avocado are produced in Peru, including the hass avocado. The hass avocado is smaller in size than the strong avocado, but its quality, flavor and shelf life is higher. It is grown mainly on the coast of Peru, highlighting the departments of La Libertad and Lima. For cultivation, the climate required is not to be icy. In addition, a place should be found where floods or stagnations cannot occur, since excessive humidity can kill the crop (Palpex, 2011). The study seeks to know the national Hass avocado market, the variables that compose it and its development. For this, the main actors of the hass avocado industrial sector can be identified in order to analyze the competition; determine the competitive advantages in the national market of hass avocado; and analyze the technology used in the hass avocado market, the environment, the economic and social environment that this product faces.en_EN
dc.description.abstractCurrently, avocado’s consumption in has been growing, which generates a greater production at the national level (MINAGRI, 2019). Many types of avocado are produced in Peru, including the hass avocado. The hass avocado is smaller in size than the strong avocado, but its quality, flavor and shelf life is higher. It is grown mainly on the coast of Peru, highlighting the departments of La Libertad and Lima. For cultivation, the climate required is not to be icy. In addition, a place should be found where floods or stagnations cannot occur, since excessive humidity can kill the crop (Palpex, 2011). The study seeks to know the national Hass avocado market, the variables that compose it and its development. For this, the main actors of the hass avocado industrial sector can be identified in order to analyze the competition; determine the competitive advantages in the national market of hass avocado; and analyze the technology used in the hass avocado market, the environment, the economic and social environment that this product faces.es_EN
dc.description.abstractActualmente, el consumo de palta en el país ha estado en crecimiento, lo que genera una mayor producción a nivel nacional (MINAGRI, 2019). En el Perú se producen diversos tipos de palta, entre ellas la palta hass. La palta hass tiene un tamaño inferior al de la palta fuerte, pero su calidad, sabor y tiempo de vida es superior. Se cultiva principalmente en la costa del Perú, destacando los departamentos de La Libertad y Lima. Para el cultivo, se requiere que el clima no sea helado. Además, debe buscarse un lugar donde no se puedan producir inundaciones ni estancamientos, ya que la excesiva humedad puede matar el cultivo (Palpex, 2011). El estudio busca conocer el mercado nacional de palta Hass, las variables que lo componen y su desarrollo. Para ello, se logró identificar a los principales actores del sector industrial de la palta Hass con el fin de analizar la competencia; determinar las ventajas competitivas en el mercado nacional de la palta hass; y analizar la tecnología usada en el mercado de palta Hass, el medio ambiente, el entorno económico y social al que se enfrenta este producto.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad de Limaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.sourceRepositorio Institucional - Ulimaes_PE
dc.sourceUniversidad de Limaes_PE
dc.subjectIndustria agrícola
dc.subjectAnálisis de mercado
dc.subjectAvocado
dc.subjectFood industry
dc.subjectAgricultural industries
dc.subjectMarketing research
dc.subjectPaltases_PE
dc.subjectIndustria alimentariaes_PE
dc.subject.classificationIngeniería industrial / Producciónes_PE
dc.titleEstudio del sector industrial de palta hass para consumo nacionales_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesises_PE
thesis.degree.disciplineIngeniería Industriales_PE
thesis.degree.grantorUniversidad de Lima. Facultad de Ingeniería y Arquitecturaes_PE
thesis.degree.levelBachilleres_PE
thesis.degree.nameBachiller en Ingeniería Industriales_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.04es_PE
renati.author.dni70394410
renati.author.dni76507360
renati.author.dni77667911
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0001-9061-3131es_PE
renati.advisor.dni7260786
renati.jurorNoriega-Aranibar, María-Teresa
renati.jurorCabrera-Gil-Grados, Ezilda
renati.jurorHernandez-Gorritti, Wilfredo
renati.levelhttp://purl.org/pe-repo/renati/nivel#bachilleres_PE
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#trabajoDeInvestigaciones_PE
renati.discipline722026es_PE


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