Estrategias de Marketing y el desarrollo empresarial en las panaderías y pastelerías, distrito Santa Anita, 2024

View/ Open
Descargar
(application/pdf: 5.206Mb)
(application/pdf: 5.206Mb)
Autorización
(application/pdf: 249.8Kb)
(application/pdf: 249.8Kb)
Reporte de similitud
(application/pdf: 598.5Kb)
(application/pdf: 598.5Kb)
Date
2024Author(s)
Advisor(s)
Metadata
Show full item recordAbstract
Esta tesis analiza las estrategias de marketing de las panaderías y pastelerías en Santa Anita, Lima, con el objetivo de identificar deficiencias y proponer mejoras que aumenten su competitividad y sostenibilidad. Mediante un enfoque metodológico mixto, se recolectaron datos cuantitativos y cualitativos de una muestra representativa de negocios locales. Los hallazgos indican que las estrategias de marketing vigentes presentan varias deficiencias que limitan el crecimiento de estos negocios. Se propone un plan de mejora que incluye un análisis detallado del cliente, la incorporación de diversas técnicas de marketing y la ejecución de tecnologías digitales. Estas acciones están orientadas a mejorar la visibilidad y competitividad de las panaderías y pastelerías, aumentar su base de clientes y fomentar un crecimiento sostenible. En conclusión, la investigación ofrece recomendaciones particulares referentes a la ejecución de las estrategias propuestas y sugiere áreas para futuras investigaciones, contribuyendo así al desarrollo empresarial. The study seeks to establish an optimization proposal to enhance the business development of bakeries and pastry shops in the Santa Anita district, Lima, by implementing impactful marketing techniques. The study begins by presenting the context and justification, highlighting the significance of these businesses and the challenges they face. It then reviews the existing literature on marketing strategies and business development, establishing the conceptual framework for the research. Data was gathered and analyzed using an integrated research design, consisting of opinion polls and personal interviews with a representative sample of local businesses. The results indicate several deficiencies in current marketing strategies that hinder growth. Based on these findings, the study proposes a set of improvements, including customer analysis, the adoption of various marketing techniques, and the implementation of digital technologies. These actions are aimed at enhancing visibility, competitiveness, and sustainability. In conclusion, the research offers particular recommendations concerning the realization of the proposed plans and suggests areas for future research, thereby assisting to the business growth of the bakery and pastry.
Publisher
Universidad de LimaSubject
Collections
- Tesis [198]

