Show simple item record

dc.contributor.authorUrquizo-Baldarrago, Karen-Nathaly
dc.contributor.authorPardo-Delgado, José-Alonso
dc.contributor.otherUrquizo-Baldarrago, Karen-Nathaly
dc.date.accessioned2016-12-16T00:35:22Z
dc.date.available2016-12-16T00:35:22Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationUrquizo Baldarrago, K. N., y Pardo Delgado, J. A. (2015). Implementación de una planta de elaboración de bebida de papaya (Carica papaya) con linaza (Linum usitatissimum). Ingeniería Industrial, (33), 181-203. Recuperado de http://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/541/506es_ES
dc.identifier.issn1025-9929
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12724/2772
dc.description.abstractLa papaya es una fruta tropical con muchas propiedades medicinales y un gran sabor, que se utiliza para elaborar postres, jugos y helados. La linaza también presenta posee nutricionales, como el uso de la semilla para tratar problemas digestivos. Según el informe de Geosalud (Van Saafelo, 2012), en el Perú el 34 % de personas sufre de hipertensión arterial, porque tienen un alto grado de colesterol y de triglicéridos. Los nutricionistas recomiendan la papaya y la linaza porque permiten reducir dichos niveles; además, facilitan la digestión, evitan la gastritis y mejoran la calidad de la piel.es_ES
dc.description.abstractThe papaya is a tropical fruit with many medicinal properties and a great flavor, used to prepare desserts, juices and ice creams. In addition it is worth mentioning that the flaxseed also presents different nutritional properties within which highlights the use of the seed for digestive problems. According to the report from Geosalud (Van Saafelo, 2012), 34% of people suffer from high blood pressure in Peru. This is because individuals have high levels of cholesterol and triglycerides. Nutritionists recommend that within the food that should be consumed to reduce these levels are papaya and flaxseed; moreover, these two foods facilitate digestion, prevent gastritis and improve skin quality.
dc.formatapplication/pdfes
dc.language.isospaes_ES
dc.publisherUniversidad de Limaes_ES
dc.relation.urihttp://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/541/506es
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/es
dc.sourceUniversidad de Limaes
dc.sourceRepositorio Institucional Ulimaes
dc.subjectIngeniería industrial
dc.subjectJugos de frutas
dc.subjectCarica papaya
dc.subjectLinaza
dc.subjectIndustrial engineering
dc.subjectFruit juices
dc.subjectCarica papaya
dc.subjectFlaxseed
dc.subject.classificationIndustria / Industria de los alimentos y bebidases
dc.titleImplementación de una planta de elaboración de bebida de papaya (Carica papaya) con linaza (Linum usitatissimum)es_ES
dc.title.alternativeImplementation of a Elaboration Plant of a Papaya (Carica papaya) Beverage with Linseed (Linum usitatissimum)es_ES
dc.type.otherArtículo
dc.identifier.journalIngeniería Industrial
dc.publisher.countryPerúes


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess