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dc.contributor.authorDoig Castillo, Gabriela Estefanía
dc.contributor.otherDoig Castillo, Gabriela Estefanía
dc.date.accessioned2016-12-14T22:36:37Z
dc.date.available2016-12-14T22:36:37Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationDoig Castillo, G. E. (2012). Estudio para la instalación de una fábrica de snacks a partir de la fritura de yacón. Ingeniería Industrial, (30), 161-187. Recuperado de http://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/222/197es_PE
dc.identifier.issn1025-9929
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12724/2700
dc.description.abstractYacon is a root, one of its main characterstic is that it contains a high proportion of fructooligosaccharides, a type of sugar which is not metabolized by the human body. This and other beneficial properties, along with yacon’s intrinsic versatility which permits its diverse industrialised elaboration, are considered in the development of the present study: fabrication of snacks (fried yacon crisps). This study approaches the subject by presenting the definition and quantification of the demand, the type of technology required for the manufacturing and an economic-financial evaluation, in order to justify profitable private investment; including alternatives for social development in the direct and indirect project influence areas.en_EN
dc.description.abstractEl yacón es un tubérculo que tiene como característica principal su alta cantidad de fructooligosacáridos o azúcares que no son metabolizados por el cuerpo humano. Se considera, entre otras bondades, su intrínseca versatilidad, que permite su industrialización para fabricar snacks (hojuelas fritas de yacón). Este estudio presenta la definición y cuantificación de la demanda, la tecnología necesaria para desarrollar el producto y una evaluación económico-financiera a fin de justificar la inversión privada rentable. Incluye, además, alternativas de desarrollo social en las zonas de influencia directa e indirecta del proyecto.es_PE
dc.formatapplication/pdf
dc.language.isospa
dc.publisherUniversidad de Limaes_ES
dc.relation.ispartofurn:issn:1025-9929
dc.relation.urihttp://revistas.ulima.edu.pe/index.php/Ingenieria_industrial/article/view/222/197es
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.sourceUniversidad de Limaes
dc.sourceRepositorio Institucional Ulimaes
dc.subjectAlimentos y bebidas
dc.subjectYacón-Industria y comercio
dc.subjectSnacks de yacón
dc.subjectFood and drinks
dc.subjectYacon-Industry and trade
dc.subjectYacon Snacks
dc.subject.classificationIngenierías / Ingeniería industriales
dc.titleEstudio para la instalación de una fábrica de snacks a partir de la fritura de yacónes_PE
dc.title.alternativeStudy for the installation of a production plant of snacks made by fried yacon crispsen_EN
dc.type.otherArtículo
dc.identifier.journalIngeniería Industrial
dc.publisher.countryPE


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